Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Aiheesta kirjoitettua/lausuttua ym:


/ Etusivu / Artikkelit: / Tarkista välittäjäsi ammatt

Nimi: ammattilainen
Lähetetty: 17.12.2007
11:00
Otsikko: Tarkista välittäjäsi ammattitaito!
Pätevät välittäjät halutaan erottaa suhareista

Kiinteistövälittäjäliitto haluaa, että lääninhallitukset pitäisivät kirjaa pätevistä välittäjistä.

22.11. 16:22 Kiinteistönvälittäjäliitto on huolissaan alan palveluiden laadusta ja välittäjien koulutuksen kirjavuudesta. Se haluaa, että lääninhallitukset alkaisivat pitää rekisteriä pätevistä ammattilaisista.

Asuntokauppa on useimmille elämän tärkein kauppa. Silti kiinteistönvälitystehtäviin ei vaadita minkäänlaista pätevyyttä, vaan kuka tahansa kaduntallaaja voi hakeutua niihin.

Suomen Kiinteistönvälittäjäliitto haluaa, että välittäjille asetetaan laissa pätevyysvaatimukset. Se esittää myös, että lääninhallitukset alkaisivat pitää rekisteriä kiinteistönvälittäjäkokeen tai alan ammattitutkinnon suorittaneista. Jo nyt lääninhallitukset pitävät tällaista listaa välitysliikkeistä.

– Henkilörekisteri olisi julkinen ja jokaisella olisi oikeus saada siitä tietoja esimerkiksi välittäjän ammattitaidosta, sanoo Kiinteistönvälittäjäliiton toimitusjohtaja Jukka Malila.

Kiinteistönvälittäjien koulutuksen tarjonta, laatu ja määrä kirjavaa. Monet yritykset kurssittavat itse väkensä ja ammattilaiset voivat osoittaa pätevyytensä suorittamalla alan ammattitutkinnon.

Kiinteistönvälittäjäliitto haluaisi viedä alan koulutuksen korkeakouluihin asti. Myös alan eurooppalainen järjestö on asettanut korkeakoulutuksen yleiseurooppalaiseksi tavoitteeksi.

Lähde: Taloussanomat 22.11.2007

Vastaa tähän
Kirjoittaminen ei vaadi rekisteröitymistä!

©2019 bitlex - suntuubi.com