Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

RSS

 Ainoa sijoitus, josta tuotto heti!
16.02.2008 11:33 | Webmaster

Velan ennenaikainen maksu on varma sijoitus!

"16.2. 07:45 Hyvä sijoituskohde voi olla lähempänä kuin luuletkaan. Asuntolainan ennenaikainen lyhentäminen on varma sijoitus, joka tuottaa varsinkin, jos laina-aika on pitkä ja laina suuri.

Monen asuntovelan korko on nyt lähes kaksi kertaa sen suuruinen kuin se oli lainaa nostettaessa. Korkojen kohoaminen on takaisinmaksutavasta riippuen kasvattanut joko kuukausieriä tai venyttänyt maksuaikaa jopa useita vuosia.

Jos asuntovelkaisella on ylimääräistä rahaa, jolle hän miettii sijoituskohdetta, tässä epävarmassa markkinatilanteessa lainan ylimääräinen lyhennys tai kuukausimaksujen korotus voi olla hyvä idea. Lainapääoman pienentäminen on riskitön sijoitus, joka kannattaa varmasti: mitä vähemmän on velkaa, sitä vähemmän siitä pitää maksaa korkoa.

Esimerkiksi 5000 euron ylimääräinen lyhennys 100 000 euron lainassa, jossa on maksuaikaa jäljellä 20 vuotta, näkyy kuukausierässä heti. Suomen Rahatiedon mukaan tämä pienentää annuiteettilainan kuukausimaksua 33 eurolla 660 eurosta."

Näin kirjoittaa Outi Kokko Taloussanomissa, lue koko juttu tästä!

Näinhän se on, jos sijoitat tuon 5000 euroa riskialttiimpiin kohteisiin, joudut jännittämään tuleeko voittoa vai tappiota, korkeakorkoistenkin tilien korot ovat velkakorkoja pienempiä, ja kaikkein parasta on se, että tässä tuotto toteutuu heti, kun lainaa on lyhennetty sovittua enemmän! Usein vain on niin, että ylimääräinen lyhennysvara käytetään uudempaan autoon tai ulkomaanmatkaan, tietysti tärkeätä sekin, mutta kannattaisiko silti osa säilyttää, ja lyhentää vaikka kerran vuodessa säästetyillä varoilla tai riskisijoituksista kotiutetuilla voitoilla?


 - Webmaster | Kommentoi Mitä myyjä välityspalkkiolla saa?
04.02.2008 09:52 | WebMaster

Tänään aamulla taas tuli tuo vanha asia esiin Aamulehden artikkelissa, eli asunnonvälittäjäksi ei vaadita mitään koulutusta. Asiaan on jossain aikataulussa tulossa muutos, kun alalle saadaan eurooppalainen standardi tai direktiivi. Tällä hetkellä tosiaan asunnonvälittäjäksi eli siis myyntineuvottelijaksi pääsee kuka tahansa , joka on esiintymiskykyinen, hyvin pukeutuva ja omistaa mieluimmin oman auton. Kiinteistönvälittäjältä vaaditaan LKV-tutkinto, joka on yksipäiväinen ja johon voi opiskella itse. Erilaista kurssitusta ja koulutusta kyllä järjestetään, mutta mitään perusvaatimusta ei tutkintoon pääsemiseksi ole, muuta kuin tutkintomaksun suorittaminen. Tutkinnon kerrotaan olevan vaikea, johtuneeko se sitten itse tutkinnon vaikeudesta vai siitä, että perusopintoja ei tarvita, liekö asiaa tutkittu.

Ongelma aiheutuu siitä, että myyntineuvottelijalla useinkaan ei ole kiinteätä palkkaa vaan ainoastaan provisio. Kiinteistönvälittäjien eettisissä moraalisäännöissä painotetaan sitä seikkaa, että välittäjä on sekä ostajan että myyjän asiamies. Voidaan vain arvailla paljonko ostajan etu painaa kun välittäjän palkkio on kiinni ostajan ostopäätöksestä. Tällä en tietenkään tarkoita sitä, että kaikki välittäjät eivät olisi asiaansa osaavia, mutta koulutus- ja pätevyysvaatimusten puute mahdollistaa virheet, asiassa on kuitenkin kysymyksessä ainakin ostajan osalta elämän suurimmista kaupoista, joten ostajan luottamus välittäjän ammattitaitoon on suuri. Onko silloin oikein, että välittäjä saa myyjältä palkkion tehdyn kaupan perusteella ja tuo palkkio on huomattavan suuri?

Voidaan esittää ajatus, että asunnonvälittäjän ammattitaidolla on paljon suurempi merkitys ostajalle kuin myyjälle, silti myyjä maksaa palkkion ja ilmeisen mielellään saadakseen kaupan aikaiseksi. Välittäjä haluaa kaupan toteutuvaksi palkkansa ja palkkionsa vuoksi. Lakimiehenä havaitsen tässä jonkinasteista eettistä ristiriitaa!

Toiset mielenkiintoiset artikkelit aamun uutisissa olivat Unelma särkyi - uusi koti ja 300 vikaa sekä urakoitsijan vastaus tähän. Rakennus- ja urakointiriidat ovat valitettavan yleisiä, eikä niissä välittäjästä ole apua, kun asunnot myydään jo rakennusvaiheessa tai pelkkinä suunnitelmina. Onko iso välityspalkkio silloin perusteltu kun myydään suunnitelmia - tai peräti unelmia?

Näistä kahdesta päästäänkin kolmanteen seikkaan, eli isojen välitystoimistojen pankkisidonnaisuuteen. Törmäsin valitettavaan tapaukseen, jossa erääseen pankkiin yhdistetty iso välittäjä myi asuntoja rakennusvaiheessa, välittäjä ei ollut tarkistanut rakennuttajan taustoja eikä rakennuskohteen rakentamista asuntokauppalain säännösten mukaan. Vakuudet kelpasivat vain välitysliikkeen "omalle" pankille, jossa kaikki kohteen asuntojen ostajat rahoitettiin. Kuka siinä jäi loppujen lopuksi pulaan, ostajat! Tämäkin maanlaajuinen välitysliike on käytännössä tavallisia yksittäisiä yhtiöitä isossa "franchising-ketjussa". Ostajalla on vastassaan ykityinen välittäjä, ei mitään maanlaajuista verkkoa, isoa välitysliikettä, eikä taustalla olevaa pankkia, jos haluaa asiassa riidellä. Urakoitsija on maksukyvytön eikä välittäjä tarkistanut vakuuksia, joita ei ole olemassakaan.

Uudiskohteiden myynti pitäisikin saada pois välittäjiltä, kuten aikaisemmin on esitetty (ks. ajankohtaista). Myyjä saisi paljon paremman turvan, samoin kuin ostajat, jos palkkaisivat itselleen tuntiveloituksella lakimiehen ja rakennusmestarin hoitamaan kauppaa. Ja varmasti myyjän ja ostajan yhdessä maksamat palkkiot jäisivät alle välityspalkkioiden. Viittaan vielä edellisellä viikolla televisiosta tuttuun seikkaan, että käytännössä tuhansia euroja maksavalla kuntoarviolla ei ole mitään merkitystä, sillä ainoastaan annetaan kohteelle "hyväksytty" leima. Uudiskohteiden osalta tällä tietenkään ei ole merkitystä, koska eihän uuteen asuntoon tarvita kuntoarviota.


 - WebMaster | Kommentoi Vähän yli viikko supersunnuntaista!
24.01.2008 18:52 | Webmaster

Eipä kukaan oikein osannut tai ainakaan uskaltanut ennustaa tilannetta viikon päästä, kaikki näytti hyvältä, asunnonvaihtajia oli paljon liikkeellä, mutta mikä onkaan tilanne nyt. Talouden huolestuttavat uutiset ainakin hillitsevät tai pysäyttävät asuntokaupan, kunnes tilanne selkenee. Mikäänhän ei ole viikossa parissa muuttunut, mutta psyyke on sellainen. Monilla on vielä muistissa viime lama joka sai alkunsa 1989 paikkeilla, jolloin jäätiin odottamaan asuntojen hintojen nousun jatkumista pienen suvantovaiheen jälkeen. Miten tässä tilanteessa käy, sitä en lähde ennustamaan. Tärkeintä kuitenkin on, että mikään ei ole dramaattisistakaan uutisista huolimatta muuttunut, joten malttia sen verran kuin normaalissakin asuntokaupassa tarvitaan ja talous on joka tapauksessa suunniteltava sen mukaan eikä laskea minkään tai mistään lähtöisin olevan nousun varaan.

Median lisääntynyttä valtaa kuvastaa hyvinkin se, että muutaman päivän ajan pääsi parveketupakointi lähes yhtä valtavaan levikkiin, kuin USA:n koko maailmantaloutta uhkaavat uutiset. Hyvät ihmiset nehän tietysti ovat aivan samaa luokkaa!

Pari tuntia sitten julkaistiin todella järkevä ehdotus, eli että uudisasunnot pitäisi ottaa pois välittäjien myynnistä, koska silloin toteuttaja (arkkitehti) ja loppukäyttäjä (ostaja) pääsisivät kohtaamaan. Ihan järkevä ajatus ja muutenkin, uudessa asunnossa ei ole paljoa välittäjän työtä (jos missään). Mielestäni kaikki johtuu pankkisidonnaisuudesta, ensin pankki rahoittaa rakennuttajan, pankin välitysliike välittää sen ja järjestää ostajalle "omalta" pankiltaan "edullisen" lainan. Eli pankki rahastaa saman kohteen kolmeen kertaan! Jos välittäjäporras otettaisiin siitä välistä pois, merkitsisi se yhtä kustannusta alennusta ostajalle, koska kyllä rakennuttaja hinnoittelee myynnin kustannukset kohteen hintaan. Mielipiteitä tähän viimeiseen ja muihinkin! Uuden Suomen artikkeliin tästä!


( Päivitetty: 24.01.2008 19:13 )

 - Webmaster | Kommentoi Vihdoinkin!
14.01.2008 14:15 | WebMaster

"Rakennusalan taustoista kertova palvelu nettiin

Rakennusalan uusi tietopalvelu Tilaajavastuu.fi avataan maanantaina. Sivuilta saa tietoja muun muassa urakoitsijoiden taustoista ja toiminnasta. Tavoitteena on luoda tehokkaampia keinoja, jolla torjutaan harmaata taloutta."

Koko artikkeli löytyy osoitteesta

http://www.yle.fi/uutiset/kotimaa/oikea/id79805.html

ja myös ajankohtaista osiosta!

Linkki on lisätty myös vasemmalla alhaalla olevaan linkkipalkkiin!


 - WebMaster | Kommentoi Supersunnuntain ajatuksia!
13.01.2008 13:54 | WebMaster

Tänä median lanseeramana supersunnuntaina huomasin artikkelin "sokkitiedosta" asuntomarkkinoille. USA:n asuntoluottokriisin pelätään vaikuttavan maailmantalouden kautta myös Euroopan ja Suomen asuntomarkkinoille. Lieneeköhän pankit jo valmistautumassa tilanteeseen kun pankkimaksuja (käteisnostot) halutaan korottaa ja periä kovempaa korkoa huonoilta asiakkailta. Kilpailuhan on ollut korkomarkkinoilla kovaa asiakkaista, liekö riskinottokyky pankeilla jo saavuttanut kipurajan.

Toinen seikka on se, että asuntojen nettikaupan ja tarjouskaupan kerrotaan nopeuttavan myyntiä ja parantavan hintoja. Mutta tarvitaanko tähän välttämättä välitystoimistoa, jokainen voi rakentaa asunnostaan väliaikaisen kotisivun, jossa tehdyt tarjoukset ovat kaikkien nähtävillä. Eikä tarvitse muuta kuin ilmoittaa ko. sivun osoite kiinnostuneille ja sinne myös mahdolliset näyttöjen ajat ym.ym. Ks. näin myyn itse.

Artikkelit ovat ajankohtaista tai markkinatilanne aligategoriassa!


 - WebMaster | Kommentoi


©2020 bitlex - suntuubi.com