Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Kurja luku asuntokaupasta: -13,5 %

Kiinteistönvälitysalan keskusliiton KVKL:n mukaan asuntokauppa on hidastunut selvästi tammi-elokuussa. 

KVKL viittaa CGI:n tilastoihin, joiden mukaan käytettyjen kerros- , rivi- ja omakotitalojen kauppamäärät laskivat tammi-elokuussa noin 13,5 prosenttia ja 5790 kappaletta viime vuoden vastaavasta jaksosta. Tilastot perustuvat 900 kiinteistövälitystoimiston kauppoihin.

Lue: Uusi Suomi 25.09.2013

Tiedot asuntojen hinnoista kirjavia - mihin uskoa?

Asuntojen hintakehitys puhuttaa aina, ja keskustelua hämmentävät entisestään jatkuvana virtana soljuvat tilastot asuntokaupan sujumisesta. Eri julkaisijoiden tilastojen kattavuudessa ja laskentatavoissa voi olla suuria eroja. Lue: Taloussanomat 16.08.2013

Asuntokaupassa ankeaa: pitkät myyntiajat, tarjoukset alakanttiin

Asunnonostajia on liikkeellä, mutta tarjoukset tehdään reilusti alakanttiin, kertoo kiinteistönvälitysyritys Huoneistokeskuksenkuukausittainen asuntomarkkinakatsaus.

Huoneistokeskuksen toimitusjohtajan Antti Asteljoen mukaan ”myyjien tulee nyt suhteuttaa hintapyyntönsä kysynnän mukaan, mikäli haluavat saada asuntonsa myytyä”. Yhtiö enteilee siis mahdollista asuntojen hintojen laskua.

Lue: Uusi Suomi 20.05.2013

Talousahdingon syveneminen romahduttaa asuntomarkkinat

EU:n talousahdingon syveneminen romahduttaa pääkaupunkiseudun asuntomarkkinat.

Hypoteekkiyhdistyksen mukaan nyt puolisen vuotta reaalisesti paikallaan pysyneet asuntojen hinnat pysyvät nykytasolla seuraavatkin kuusi kuukautta elleivät EU:n talousongelmat kärjisty. Lue: YLE.fi 30.07.2012

Asuntokaupan odotetaan piristyvän lähikuukausina

Kiinteistönvälittäjillä ja kuluttajilla on varovaisen myönteiset odotukset asuntomarkkinoiden kehityksestä. Kiinteistömaailman 36. kiinteistönvälitysbarometri ennakoi asuntokaupan piristyvän seuraavan puolen vuoden aikana. Lue: Helsingin Uutiset 24.04.2012

Talsa: Asuntojen hinnat rytisivät alas Suomen rikkaiden suosimissa kaupunginosissa

Helsingin kantakaupungissa asuntojen kauppahinnat nousivat vuonna 2011, mutta ne tulivat rytinällä alas esimerkiksi Lehtisaaressa ja Tammisalossa. Siellä ei käynyt kauppa entiseen malliin edes formulakuskien, optio- ja kaivosmiljonäärien kohteissa, kertoo Taloussanomat.

Lue: Talouselämä 24.04.2012

Näitä asunnon ostaja himoitsee

Säilytystilat, parveke ja sauna. Siinä asunnon ostajan ehdottomat edellytykset paikkakunnasta riippuen, jos SKV Kiinteistövälityksen tekemää kyselytutkimusta on uskominen. Lue: Uusi Suomi 27.03.2012

Kuluttajien asunnonostoaikeet ovat laskeneet maaliskuussa

Kuluttajien luottamusindikaattori on laskenut hieman maaliskuussa. Samalla kuluttajien aikeet ostaa asunto ovat painuneet selvästi kuukautta aiempaan verrattuna. Sen sijaan asunnon peruskorjausaikeet ovat lisääntyneet hieman. Nämä seikat käyvät ilmi Tilastokeskuksen kuluttajien luottamusindikaattorista. Lue: Rakennuslehti 27.03.2012

Asuntokauppojen määrä laski helmikuussa

Asuntokauppojen määrä laski koko maassa helmikuussa. Asuntokauppoja tehtiin 15 prosenttia vähemmän kuin vastaavaan aikaan viime vuonna, kertoo Suomen Asuntoverkko. Lue: Kauppalehti 12.03.2012, asiasta myös Verkkouutiset samana päivänä.

Pääkaupunkiseudun omakotitalojen hinnat lähtivät taas nousulaukkaan

Omakotitalojen hinnat nousivat vuoden 2011 viimeisellä neljänneksellä pääkaupunkiseudulla 4,3 prosenttia. Loppuvuoden nousuvauhti oli selvästi reippaampi kuin koko vuoden kallistuminen, joka oli 2,7 prosenttia, kertoo Tilastokeskus.

Lue: Talouselämä 09.03.2012

Asuntojen myyntiajat lyhentyneet

Kaikkien asuntojen keskimääräinen markkinointiaika on Suomessa nyt 101 päivää, mikä on noin kolme päivää vähemmän kuin vuoden alussa. Lisäksi asuntojen hinnat ovat laskeneet pääkaupunkiseudulla vuoden alusta, kun muualla maassa hinnat ovat samaan aikaan hieman nousseet. Lue: Kauppalehti 07.03.2012

Täällä koti kallistuu - täällä halpenee

Asuntomarkkina osoitti hyytymisen merkkejä, sillä vanhoja asuntoja myytiin nyt 9,5 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten. Kauppojen määrä laski myös viime joulukuusta, kun yleensä asuntokauppa vilkastuu heti pyhien jälkeen.

Tämä ilmenee HSP Logican ammattilaisille tekemästä tietokannasta, johon tallentui 4 800 välittäjien tekemää kauppaa. Helsingissä kaupat vähenivät jopa 16 prosenttia.

Lue: Taloussanomat 13.02.2012

Nämä asunnot pitävät hintansa kriisissäkin

Hitaasti tammikuussa käynyt asuntokauppa ennustelee hänen mukaansa muutenkin nahkeaa kevättä. Erityisen vaikeaa on kriisipaikkakunnilla. Perheasuntojen tarjonta lisääntyy. Kysyntää ei tule mistään lisää. Sellainen yhtälö ei tiedä hyvää.Kun asuntomarkkina jäähtyy, suurimmista asunnoista ei olla valmiita maksamaan huippuhintoja. Pienemmistä asunnoista on useimmilla paikkakunnilla krooninen ylikysyntä eli niiden hinnat pitävät paremmin.

Lue: Taloussanomat 13.02.2012

©2020 bitlex - suntuubi.com