Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Asunnon ostaja, älä luule - yritä selvittää

Taloyhtiön korjaussuunnitelma on vain hallituksen näkemys korjaustarpeista viiden vuoden aikana. Se ei takaa, etteikö isoja ja kalliita remontteja voisi tulla lähivuosinakin. Yllätysmenojen karttamiseksi asunnon ostajan kannattaa selvittää perusasiat ja käyttää silmiä ja järkeä. Lue: Taloussanomat 09.02.2012

Asuntojen kuntotarkastuksissa epäillään sopupelejä

Asunnon ostajaa hämätään usein myytävänä olevan kodin kuntotarkastuksessa. Tätä mieltä on Asumisterveysliiton puheenjohtaja ja kokenut kuntotarkastaja Erkki Helimo.

Lain mukaan kuntotarkastuksia saa tehdä kuka tahansa. Minkäänlaista todistusta tarkastajan pätevyydestä ei vaadita.

Sumutus voi alkaa Helimon mukaan jo siitä hetkestä, kun kodin esittelyyn valitaan asiantuntijaksi kiinteistövälittäjän suosittelema kuntotarkastaja.

Lue: Aamulehti 12.09.2010

Asiasta myös Uusi Suomi: AL: Asunnon ostaja, varo tätä sumutusta! Iltalehti: AL: Asuntokaupoissa törkeää huiputusta, Keskisuomalainen: Myytävien asuntojen vikoja kaunistellaan usein, Verkkouutiset: Asuntojen kuntotarkastuksissa epäillään vilppiä

Putkiremontti uhkaa - tässä varmat merkit

Taloustaito-lehti opettaa asuntosijoittajia tunnistamaan putkiremontin lähestymisen.

Taloustaidon mukaan se, että taloyhtiö teettää putkien ja märkätilojen kuntotutkimuksen, tarkoittaa remonttia viimeistään 3-5 vuodessa. Jos tulokset ovat hälyttäviä, on remontti edessä vielä pikaisemmalla aikataululla.

Lue: Uusi Suomi 09.09.2010

Artkkelissa viitattu Taloustaidon sivu löytyy tästä!

©2019 bitlex - suntuubi.com