Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Pikkulapsen kuolema - kaivoista paljastui vaara

Poliisi kertoo selvittäneensä pari viikkoa sitten sattunutta onnettomuutta, jossa alle 2-vuotias lapsi menehtyi pudottuaan sadevesikaivoon. Poliisin mukaan turmakaivon kansi oli alkuperäinen, rakennusvalvonnan tarkastama ja hyväksymä. Lue: Uusi Suomi 02.05.2011

Pienikin määrä vettä riittää hukkumiseen - miten elvytät lasta

Uimaopetus- ja hengenpelastusliitto muistuttaa, että vain 20:n senttimetrin syvyinen vesi riittää aiheuttamaan pienen lapsen hukkumisen. Suomessa on sattunut parin viikon aikana poikkeuksellisen monta lapsen hukkumiseen johtanutta onnettomuutta. Lue: MTV3.fi 02.05.2011

Älä ummista silmiäsi paloriskiltä!

Suomalaiset ottavat suuria riskejä paloturvallisuudessaan – tavaroita säilytetään lieden päällä ja pyykkejä kuivatellaan kuumassa saunassa.

If Vahinkovakuutusyhtiön ja Suomen Pelastusalan keskusjärjestön kuluttajatutkimuksen mukaan tiedämme, että keittiö on kodin paloriskein huone, mutta emme välitä siitä.

Yllättävän moni meistä esimerkiksi säilyttää helposti syttyviä materiaaleja lieden läheisyydessä. Vajaa 40 prosenttia vastaajista kertoo, ettei ole pitänyt lieden ympäristöä siistinä.

Lue: MTV3.fi 08.11.2010

Onko kotisi paloturvallinen?

Tulipaloissa kuolee vuosittain yli sata ihmistä ja yli tuhat loukkaantuu. Monet palokuolemista voitaisiin välttää helposti kiinnittämällä parempaa huomiota kodin paloturvallisuuteen, sillä yleisin syy tulipaloihin on huolimattomuus.

Myös lapset on tärkeä opettaa toimimaan oikein, jos tulipalo kaikesta huolimatta syttyy. Erityisen tärkeää on opettaa, ettei tulipaloa saa mennä piiloon, vaan asunnosta on poistuttava välittömästi.

Tulitikkuleikit houkuttelevat monia lapsia, mutta vanhempien on tehtävä selväksi, että tulen kanssa ei pidä leikkiä. Koita kertoa tulenkäytöstä kuitenkin niin, ettei lapsi ala turhaan pelätä tulta. Selitä, miksi tulella leikkiminen on vaarallista, ja pidä tulitikut ja sytyttimet pois lasten ulottuvilta.

Lue: Perheelliset.fi 05.11.2010

©2020 bitlex - suntuubi.com