Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Uusien sumisoikeusasuntojen korkotuki saatetaan lopettaa

Säätytalolla käytävissä hallitusneuvotteluissa on ollut esillä asumisoikeusasuntotuotannon korkotukilainoituksen lopettaminen. Toimenpide sisältyy valtiovarainministeriön leikkauslistaan. Rakennuslehden tietojen mukaan asia on kuitenkin vielä auki. Lue: Rakennuslehti 26.05.2011

Asukasjärjestö perää asumiselle lain suojaa

Asukasjärjestö vaatii hallitusneuvottelijoita ratkaisemaan suhtautumisensa eduskunnan jo vuonna 1990 esittämään ponteen, jolla hallitusta on velvoitettu esittelemään asukkaiden oikeudet turvaavan lain eduskunnan päätettäväksi. Lue: Kansan Uutiset 24.05.2011

Asumisoikeusyhteisöt kaipaa lisää tukea asumiseen

Suomen Asumisoikeusyhteisöt ry toivoo uuden hallituksen parantavan asumistuen saannin mahdollisuutta valtion lainoituksella rahoitetuissa ja erilaisten rajoitusten alaisissa asunnoissa. Lisäksi SAY toistaa jo aiemmin esittämänsä toiveen, että valtion käynnistysavustuksia jatkettaisiin, jotta Suomeen saadaan lisää kohtuuhintaisia asumisoikeusasuntoja. Lue: Rakennuslehti 03.05.2011

SRV rakentaa Tarveasunnoille neljä asumisoikeustaloa Espooseen

SRV on solminut Tarveasunnot Oy:n kanssa neljän kerrostalon rakentamisesta. Taloihin tulee yhteensä runsaat 180 asumisoikeusasuntoa. Kolme kohdetta rakennetaan Espoon Saunalahteen ja yksi Espoon Vanttilaan. Urakoiden yhteisarvo on vajaat 30 miljoonaa euroa. Rakennustyöt kaikissa kohteissa alkavat tänä keväänä, ja talot valmistuvat syksyllä 2012. Lue: Rakennuslehti 31.03.2011

Turun seudulle rakennetaan satoja asumisoikeusasuntoja lisää

Turun seudulle rakennetaan tänä vuonna lisää 355 asumisoikeusasuntoa. TA-Asumisoikeus Oy:lle on tulossa 189 asuntoa, Varsinais-Suomen Asumisoikeusasunnot Oy:lle eli Vasolle 64 asuntoa ja YH-Asumisoikeus Länsi Oy:lle 102 asuntoa. Yhteensä toimijoilla on Turun seudulla asumisoikeusasuntoja lähes 3 400 kappaletta. Lue: Rakennuslehti 30.03.2011

Asuntoja ei voitu myydä virheiden takia, siirrettiin asumisoikeusasiakkaille

Finndomon ja Avaran riitelyssä 30 pientalon rakennusvirheistä ja maksamattomista laskuista on mielenkiintoinen yksityiskohta. Avara vaatii Finndomolta korvausta lukuisten rakennusvirheiden lisäksi myös siitä, että sen gryndaamat pientalot eivät kelvanneet omistusasunnoiksi ja ne jouduttiin myymään Avain Asumisoikeus Oy:öön säännellyllä hinnalla. Asumisoikeusasukkaille päätyneiden asuntojen kuntoa koskevat arviot eivät ole mairittelevia. Lue: Rakennuslehti 24.03.2011

Vantaan asumisoikeusasunnot myytiin - katso kenelle

Vantaan kaupungin kaupunkikonserniin kuuluva VAV Asunnot Oy on keskiviikkona 9. helmikuuta myynyt tytäryhtiönsä VAV Asumisoikeus Oy:n valtakunnalliselle ja yleishyödylliselle TA-Asumisoikeus Oy:lle. Kaupan myötä TA-Asumisoikeuden omistukseen siirtyy koko VAV Asumisoikeuden kiinteistökanta, yhteensä 527 asumisoikeusasuntoa Vantaalla. Luovutushinta määräytyi asumisoikeuslain mukaisesti ja oli 609 590 euroa. Lue: Rakennuslehti 09.02.2011

Lisää aiheesta:

Asumisoikeusasuntoja aloitetaan noin 2 200 tänä vuonna »
02.02.2011 13:23 Rakentaminen

Asumisoikeusasukkailta peritään liikaa vastikkeita »
21.01.2011 9:50 Talous

VAV-konserni etsii ostajaa VAV Asumisoikeus Oy:lle »
20.01.2011 16:04 Talous

Vapaavuori haluaa estää jatkossa uudet liukku-kaupat »
13.01.2011 10:00 Talous

Asumisoikeusasukkaat haluavat lainaehtoihin muutoksia vastikekehityksen jarruttamiseksi »
01.12.2010 16:23 Talous

Vapaavuori rauhoitteli asumisoikeusasuntoja koskevaa kohua »
01.12.2010 12:32 Kiinteistöt

Avara siirsi kalliita omakotitaloja asumisoikeusyhtiöön »
25.11.2010 15:38 Talous

Avain Asumisoikeuden kaupoissa epäselvyyksiä »
18.11.2010 10:02 Talous

Perttu Liukku osti pilkkahinnalla enemmistön asumisoikeusyhtiöstä »
04.11.2010 15:50 Talous

Avain Asumisoikeuden kaupoissa epäselvyyksiä

Asumisoikeusasukkaat ovat hämmästelleet Avain Asumisoikeuden määräysvallan siirtymistä vain runsaan 150 000 euron kauppasummalla Perttu Liukun ja Kari Mäenpään perustamalle rakennuttajayhtiölle. Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus Ara ei pystynyt puuttumaan kauppaan, mutta aikaisempien vuosien osakekaupat asettavat Aran ja säätiön toimet kummalliseen valoon. Aran mukaan kaupat tehtiin todellisuudessa eri tavalla kuin viralliset asiakirjat osoittavat. Lue: Rakennuslehti 18.11.2010

Asumisoikeusasukkaat tyrmistyivät hintojen kallistumisesta

Asumisoikeusasukkaat ovat tyrmistyneitä asumisen jyrkästä kallistumisesta, kertoo Suomen asumisoikeusasukkaat ry. Järjestön mukaan osa asukkaista on joutunut muuttamaan pois kodeistaan kohtuuttomien kuukausikustannusten takia, vaikka asumismuotoa on markkinoitu kohtuuhintaisena ja pysyvänä vaihtoehtona. Lue: Iltalehti 15.11.2010, asiasta myös Nelonen samana päivänä.

Asumisoikeus ei ole peliväline

Eduskunnassa on paraikaa valiokuntakäsittelyssä hallituksen esitys asumisoikeusasuntoja koskevan lain muuttamiseksi. Tarkoituksena on parantaa asumisoikeusasunnoissa asuvien ihmisten oikeusturvaa.

Asumisoikeusasunnot nousivat kuluneella viikolla julkisuuteen toisessakin yhteydessä: kaksi liikemiestä on ostanut itselleen tuhansia asumisoikeusasuntoja omistavan yhtiön osake-enemmistön. Yrityskauppa herätti pelon, että järjestelmä mahdollistaa kohtuuttoman rikastumisen julkisilla varoilla tuetun yleishyödyllisen asumisjärjestelmän avulla.

Lue: HS.fi 13.11.2010

Asuntofiasko: "65 kertaa luvattu, ei koskaan tehty"

Kymmenet tuhannet asumisoikeusasukkaat ovat joutuneet jättämään kotinsa vasten tahtoaan. Syy muuttoon on ollut raha: todelliset kuukausikustannukset ovat nousseet kolmasosan kalliimmiksi kuin mitä alun perin on luvattu.

Tätä mieltä on Suomen Asumisoikeusasukkaat. Yhdistyksen puheenjohtaja Eric Hällström kuvailee nykyistä järjestelmää fiaskoksi, josta pitää päästä eroon.

- Olisi pitänyt jo aiemmin toteuttaa se, mikä 65 kertaa luvattiin, eli skandinaavinen asumisoikeusjärjestelmä, Hällström kritisoi.

Lue: Uusi Suomi 11.11.2010

Asuntofiaskosta syytetty: "Pötyä - 99,79 % käytössä"

Asumisoikeusasuntojen rakennuttajat tyrmää selvästi kritiikin, joka kohdistuu aso-asunnossa asumisen kustannuksiin. Asumisoikeusyhteisöt ry:n puheenjohtaja Marko Pyykkönen ilmoittaa ykskantaan, että Eric Hällströmin aiempi arvostelu on aiheetonta. Pyykkönen on myös alan suurimman toimijan Asokodit Oy:n toimitusjohtaja.

- Karu arki ei ole tämänlaista. Se, että kymmenet tuhannet asukkaat äänestävät jaloillaan ja muuttavat pois, ei pidä paikkaansa, Pyykkönen sanoo.

Asokodit Oy:n mukaan sen pääkaupunkiseudun kohteiden käyttöaste on 99,79 prosenttia. Pyykkönen sanoo, että aso-asunnoissa on asuttu toistaiseksi keskimäärin kahdeksan vuotta. Yleinen vaihtoaika muissa asuntotyypeissä on 5 vuotta.

Lue: Uusi Suomi 11.11.2010

Asumisoikeusasukkaat: Porsaanreiät tukkoon keinottelulta

Asumisoikeusasukkaiden etujärjestö on huolissaan asumisoikeusasuntoja koskevan määräysvallan lipumisesta sijoittajille. Järjestön puheenjohtajan Eric Hällströmin mukaan Avain asumisoikeuden kaltainen määräysvallan muutos voi olla edessä myös suuremmissa asumisoikeusyhtiöissä. Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen Aran mukaan asukkailla ei ole syytä huoleen.

Keskustelu asumisoikeusasuntoja omistavista yhtiöistä ryöpsähti käyntiin Rakennuslehden uutisoitua 4.11. asuntosijoitusyhtiö Avaran entisen toimitusjohtajan osin omistaman yhtiön osakekaupasta. Lehden mukaan yhtiö osti noin 150 000 eurolla määräysvallan yli 5 300 asumisoikeusasuntoa omistavaan Avain asumisoikeus -yhtiöön.

Lue: YLE.fi 10.11.2010, Rakennuslehden artikkeliin tästä!

Puumala: Asumisoikeus on syvässä kriisissä

Keskustan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Tuomo Puumala sanoo, että asumisoikeusjärjestelmä on ajautunut syvään kriisiin.

Hänen mukaansa jo aiempia ongelmia syventää kauppa, jossa asumisoikeusyhtiö Avain Asumisoikeus Oy:n enemmistö on joutunut yksityishenkilön haltuun (HS 9.11.2010).

Puumalan mukaan koko järjestelmän uskottavuus on kadonnut, kun viiden asumisoikeusasunnon arvoisella pääomasijoituksella on mahdollista ostaa enemmistö koko yhtiöstä.

Lue: Verkkouutiset 09.11.2010

©2020 bitlex - suntuubi.com